Mousse van abrikoos en witte chocolade

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g witte chocolade
  • 310 g abrikozencompote
  • 2 eiwitten
  • 120 g suiker
  • 200 g Boni Selection room (40% VG)
  • 3 g gelatineblaadje
  • 30 g Boni Selection bloem
  • 60 g Spar boter
  • 3 abrikozen
Recept
  1. Mousse: week de gelatine in koud water.
  2. Kook 250 g compote van abrikoos op en smelt daarin de gelatine.
  3. Voeg 100 g witte chocolade toe en roer glad. Laat afkoelen.
  4. Klop de room zacht op en meng eronder.
  5. Klop het eiwit op en spatel het voorzichtig onder de massa.
  6. Zet in de koelkast en laat opstijven.
  7. Abrikozentuiles: maak de boter mals en voeg 100 g suiker, 60 g abrikozencompote en bloem toe.
  8. Smeer uit op een bakmatje of boterpapier.
  9. Bak in de oven op 180°C tot het koekje goudbruin wordt.
  10. Haal uit de oven en geef het koekje een andere vorm terwijl het nog lauw is.
  11. Gebakken chocolade: hak 100 g witte chocolade in stukken.
  12. Verdeel op de bakplaat.
  13. Bak gedurende 15 min op 140°C.
  14. Laat afkoelen en verkruimel.
  15. Bedek het midden van de borden met de gebakken chocoladekruimels. Schik daarop de abrikozenmousse. Steek er een tuiles in.
  16. Afwerken: snij de abrikozen in partjes en verdeel over de borden. Serveer onmiddellijk.
< naar recepten