Havermout met gekarameliseerde appeltjes

Havermout met gekarameliseerde appeltjes

Allergenen

Gluten , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de havermoutvlokken 2 tot 3 minuten in een pan op matig vuur. Voeg, onder voortdurend roeren met een houten lepel, het vocht (water of melk) en zout toe.

  2. Draai het vuur laag en laat, onder af en toe roeren, 10 à 15 minuten sudderen tot de pap naar wens gekookt is (vloeibaar of dik). Indien de pap te dik is geworden, voeg gewoon wat water of melk toe.

  3. Voeg de zoetstof toe.

  4. Schil de appel en snij in plakjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de appelplakjes toe. Bestrooi met wat suiker en laat de appelplakjes karameliseren.

  5. Serveer de havermout met de gekarameliseerde appeltjes.