Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in reepjes.
-
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan en bak hierin de dobbelstenen vlees goudbruin aan alle zijden. Bestrooi met de bloem en schep alles om.
-
Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Kruid met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook.
-
Voeg de wortelen en uien toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur gedurende ½ uur sudderen.
-
Voeg de champignonplakjes en het citroensap toe. Laat nog 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
-
Scheid de eieren en klop 1 eidooier los met de room.
-
Steek harten zo groot als de plak uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel van 1 ei. Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Roer het roommengsel, vlak voor het serveren, samen met 2 eetlepels peterselie door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen onder voortdurend roeren.
-
Bestrooi met peterselie en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven