Kalfsblanquette PT2H 4 porties 2 Spar eieren 2 eetlepels Spar bloem kruidentuiltje (perterselie, laurier, takje tijm) 15 cl Spar room Spar boter 800 g kalfsblanquette 250 g Spar champignons 1 citroen (het sap) Spar gehakte peterselie 2 uien 4 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 kruidnagel 6 wortelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in reepjes.

  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  3. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan en bak hierin de dobbelstenen vlees goudbruin aan alle zijden. Bestrooi met de bloem en schep alles om.

  4. Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Kruid met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook.

  5. Voeg de wortelen en uien toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur gedurende ½ uur sudderen.

  6. Voeg de champignonplakjes en het citroensap toe. Laat nog 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Scheid de eieren en klop 1 eidooier los met de room.

  8. Steek harten zo groot als de plak uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel van 1 ei. Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.

  9. Roer het roommengsel, vlak voor het serveren, samen met 2 eetlepels peterselie door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen onder voortdurend roeren.

  10. Bestrooi met peterselie en serveer.