Kilner met zelfgemaakte icetea PT30M 16 porties 8 zakjes rode vruchtenthee 2 citroenen 100 ml Boni Selection vloeibare honing 1 kl roze bessen 100 ml Boni Selection bio agavesiroop 100 g verse frambozen zak geschaafd ijs 2 sinaasappels 4 jeneverbessen 2 stengels citroengras 4 l water 1 stokje vanille 100 g verse bosbessen 2 steranijs 1 bosje munt 4 kruidnagels 1 stok kaneel

Kilner met zelfgemaakte icetea

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij zeste van de citrusvruchten en hou apart. Snij de citrusvruchten tot op het vruchtvlees (= peler à vif). Snij het vruchtvlees in schijfjes.

  2. Breng het water met de kruiden en aromaten aan de kook. Voeg de zeste en het vruchtvlees van de sinaasappelen en citroenen toe. Los de honing en agavesiroop erin op.

  3. Laat de theezakjes 10 min infuseren en haal ze eruit.

  4. Voeg de blauwe bessen en frambozen toe.

  5. Laat een nacht koelen in de ijskast.

  6. Vul, voor het serveren, de kilner op en voeg er voldoende schilferijs aan toe om te koelen.

  7. Werk het drankje af met verse munt en vers rood fruit.