Konijn in tomatensaus met olijven en venkel PT2H 4 porties 500 ml passata (gezeefde tomaten) 1 glas witte wijn 2 el gehakte peterselie 3 teentjes knoflook 800 g konijn 1 blik kippenbouillon 1 blik Boni Selection ontpitte zwarte olijven 2 takjes rozemarijn 1 kl suiker 1 el tomatenpuree 1 laurierblaadje 4 blaadjes salie Boni olijfolie 2 venkels kroketten

Konijn in tomatensaus met olijven en venkel

9d13e951a2b010c913968696d4d351aa2988ad8cc1fec61ff819633506230ef7.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de stukken konijn bruin in een paar el olijfolie.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

  3. Blus met de wijn.

  4. Overgiet met de passata en voeg de kruiden, suiker, look, kippenbouillon en olijven toe. Kruid met peper en zout.

  5. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ± 1 u pruttelen.

  6. Werk af met gehakte peterselie.

  7. Snij de venkel in grove stukken en bak gaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Bak de kroketten.

  9. Serveer het konijn met de venkel en kroketten.