Konijn met rode Chimay

Konijn met rode Chimay

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en raapjes. Snij ze in blokjes (brunoise).

  2. Pel de sjalotten en snij ze in fijne plakjes.

  3. Bestrijk de plakjes peperkoek met mosterd.

  4. Smelt de boter in een gietijzeren pot en laat ze bruisen.

  5. Kleur de stukken konijn aan alle zijden goudbruin en kruid met peper en zout.

  6. Voeg de sjalotten toe, laat even meebakken en overgiet met het bier.

  7. Voeg het kruidentuiltje toe en schik de plakjes peperkoek op het vlees.

  8. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder deksel 45 min sudderen, tot de konijnenbouten bijna gaar zijn.

  9. Voeg de wortel- en raapblokjes toe. Dek de pot af en laat nog 15 min stoven.

  10. Breng verder op smaak met peper en zout.