Luikse salade

Luikse salade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de krielaardappelen gaar. Giet ze af en laat uitlekken. Snij ze doormidden. Smelt een klontje boter en bak de krielaardappelen erin. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  2. Pel de tomaat, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij vervolgens in kleine dobbelsteentjes.

  3. Snij de snijbonen in dikke stukken. Kook deze beetgaar in ruim gezouten kokend water. Giet ze af en laat schrikken in ijskoud water.

  4. Pel de ui en snij in fijne reepjes. Snij de spekblokjes in reepjes. Stoof de spek- en uireepjes in ruim wat boter in een braadpan. Voeg de gekookte snijbonen toe.

  5. Laat 5 minuten doorgaren. Werk af met de tomaatblokjes. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer in een diep bord en werk af met de gebakken krielaardappelen en bieslooksnippers.