Ossobuco

2Vlees120minPrint
Ingrediƫnten
  • 700 g kalfsschenkel
  • 500 ml passata Elvea
  • 10 cocktailtomaatjes
  • 500 ml kalfsbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 el tomatenpuree Elvea
  • takje rozemarijn
  • takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 teentjes look
  • 4 jeneverbessen
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • 1 kl grof zeezout
  • takjes basilicum
  • 2 grote uien
  • 2 wortelen
  • 1 wit van prei
  • 2 staafjes selder
  • 100 g Spar boter
  • Boni Selection bio olijfolie
Recept

1. Reinig alle groenten.
2. Snij de uien, wortelen, prei en selder in grove stukken.
3. Schroei de kalfsschenkel aan beide zijden in hete boter in een ruime braadpan. Haal eruit. Deglaceer de pan.
4. Stoof de groenten en aromaten aan in een scheutje hete olijfolie. Bevochtig met de rode wijnazijn, de rode wijn en kalfsbouillon. Laat opkoken. Voeg de passata en tomatenpuree toe. Laat inkoken tot de helft op matig vuur. Kruid met peper en zout.
5. Voeg de kalfsschenkel opnieuw toe. Laat verder garen onder een deksel.
6. Werk, als het vlees zacht is en bijna van het been valt, de ossobuco af met basilicum en cocktailtomaatjes.

< naar recepten