Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in kleine stukken of vraag het aan je slager.
-
Snij de paprika in 2, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
-
Pel de teentjes look en snipper fijn.
-
Snij de tuinbonen in stukken.
-
Zet de paellapan op het vuur en giet de olijfolie erin. Laat goed opwarmen en strooi het zout in de olie. Voeg het vlees toe en laat aan alle zijden kleuren.
-
Wrijf het vruchtvlees van de tomaten door een rasp op het vlees, tot enkel de pel overblijft.
-
Roer alles goed om en laat verder garen.
-
Voeg de snijbonen en paprikareepjes toe.
-
Giet kokend water in de pan en laat alles garen op een hevig vuur. Het water zal verdampen en de groenten zullen garen. Voeg de erwtjes toe en laat verder koken.
-
Voeg de rijst, 45 minuten voor het aan tafel gaan, toe aan de paella. Voeg de saffraan toe en meng. Giet kokend water tot bijna aan de rand van de paellapan. Laat de rijst garen.
-
Snij de citroenen in 4.
-
Zet de paellapan op tafel. Iedereen schept zelf op en werkt de paella af met wat citroen.
-
Tip: deze paella kan ook met vis gemaakt worden. Ga dan voor 3 gamba's,3 mosselen en 3 schelpjes per persoon. Ook de combinatie vis en vlees is lekker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven