Allergenen

Schaaldieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de botten uit het vlees.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Spoel de mosselen verschillende malen grondig en verwijder pokken en baarden.

  4. Snij de chorizo in reepjes.

  5. Verwarm de oven voor op 220°C.

  6. Giet de gevogeltefond in een pot. Voeg de tomatenstukjes, paprikapoeder en saffraan toe en breng aan de kook.

  7. Doe de ui- en looksnippers in de pan, besprenkel royaal met olijfolie, kruid met peper en zout en roer door elkaar. Zet 20 min in de oven tot de randjes kleuren.

  8. Roer de rijst en chorizo erdoor, overgiet met het tomatenmengsel, roer er nog eens door en leg het vlees erin. Kruid met peper en zout. Zet 20 min onafgedekt in de oven.

  9. Schep de erwtjes erdoor. Schik de gamba’s erin en druk de mossels met de sluitspier naar beneden in de rijst.

  10. Zet nog 5 à 10 min in de oven tot het vlees en de gamba’s gaar zijn en de mosselen open. Breng verder op smaak, bestrooi met bladpeterselie en serveer onmiddellijk met plakjes citroen.