Paella met chorizoworstjes en kippenboutjes

6Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 6 kippendrumsticks
  • 8 chorizoworstjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • 100 g fijne Spar diepvriesbonen
  • 1 pak Torrito tomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 rode paprika's
  • 500 g Mediterraneo rijst
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 750 ml Spar warme kippenbouillon
  • 300 ml V8
  • 1 gedroogde chilipeper
  • een halve koffielepel saffraandraadjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • Spar olijfolie
  • 100 g Spar diepvrieserwtjes
Recept

1. Bak de kip en chorizoworstjes goudbruin en gaar in warme olijfolie. Snij de chorizoworstjes in 3 stukken en hou ze warm.
2. Pel de ui en teentjes look. Snipper ze fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Hak het bosje bladpeterselie fijn.
3. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak de uisnippers, paprikareepjes en looksnippers hierin zacht. Schep de rijst erdoor tot de korrels glanzen en besprenkel met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg dan bouillon , V8 en de saffraandraadjes toe. Verkruimel de chilipeper erover. Laat op een laag vuur 15 minuten sudderen. Schep af en toe om.
4. Voeg de boontjes, erwtjes, kip en chorizo toe. Laat nog 10 minuten verder garen op een laag vuur. Haal de pan van het vuur, als de rijst beetgaar is en laat enkele minuten rusten.
5. Snij de tomaatjes in partjes.
6. Schep de gehakte peterselie door de paella. Werk af met de tomaatjes en lente-ui.

< naar recepten