Perentaart met noten

Perentaart met noten

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de plakjes bladerdeeg op en elkaar en rol uit tot een deeglap van 16 cm x 40 cm. Snij het deeg eventueel bij tot een mooie rechthoek. Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Snij het deeg op 1 cm van de rand in, maar snij het niet door zodat de rand mooi omhoog bakt.

  3. Spoel de peren en droog af. Snij de peren in fijne plakjes, laat de schil eraan. Verwijder het klokhuis. Schik de peerschijfjes dakpansgewijs op de bladerdeeg. Leg ze om en om: het ene plakje met de bolle kant rechts en het volgende plakje met de bolle kant links.

  4. Hak de noten een beetje fijn en verdeel boven de peren. Besprenkel met de vloeibare honing. Klop het ei los en bestrijk de randen met het ei.

  5. Bak de perentaart in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

  6. Haal de taart uit de oven en snij in repen. Schik de perentaart bij de kaas en bestrooi net voor het opdienen met een beetje bloemsuiker.