Pralines met praliné-botervulling

Pralines met praliné-botervulling

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de room samen met de espresso aan de kook. Laat even opkoken en haal van het vuur.

  2. Klop de boter en margarine door elkaar.

  3. Roer de choco, die je even in de microgolfoven hebt opgewarmd, los met de bloemsuiker.

  4. Klop het botermengsel op met het chocomengsel. Voeg de espressoroom druppelsgewijs toe. Laat 5 à 10 minuten kloppen tot alles afgekoeld is.

  5. Doe het botermengsel in een spuitzak met gladde mond en vul de bodem van de vormpjes ermee. Druk in elk vormpje een hazelnoot. Spuit de rest van de vulling erover.

  6. Strijk glad met een paletmes. Plaats minimum 4 uur in de diepvriezer.

  7. Smelt 200 gr witte chocolade boven een warmwaterbad en hak de rest van de chocolade fijn. Haal uit het warmwaterbad. Tempereer* de warme chocolade door stukjes koude chocolade door de gesmolten chocolade te roeren. Laat afkoelen tot op lichaamstemperatuur.

  8. Duw de keiharde halve bolletjes uit de vormpjes. Haal ze met behulp van de pralinevork door de chocolade tot er een mooi laagje chocolade aan kleeft.

  9. Leg de pralines op bakpapier en werk af met geroosterde sesamzaadjes. Laat afkoelen.

  10. * Tempereren is chocolade bewerken om o.a. een mooie glans op de pralines te bekomen.