‘Puur’ chocolade!

‘Puur’ chocolade!

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 140°C, hete lucht.

 2. Vet de springvorm in met boter.

 3. Breek 200 gr chocolade in stukken. Snij de boter in blokjes. Doe ze samen met de blokjes boter in een ruime kookpot met dikke bodem. Los de koffie op in 125 ml koud water en voeg ook toe. Verwarm tot alles net gaat smelten en roer om.

 4. Doe de 2 soorten bloem samen met het cacaopoeder, bicarbonaat en de suikers in de mengkom van de keukenrobot. Meng met het K-hulpstuk.

 5. Klop de eieren los met de karnemelk.

 6. Voeg het chocolademengsel bij de droge massa in de keukenrobot en meng. Giet de eieren erbij en meng tot een egale massa. Giet het deeg in de springvorm.

 7. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur 20 minuten. Prik met een breinaald om te controleren of het midden doorbakken is. Als ze er proper uitkomt, is het oké.

 8. Laat de cake iets afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

 9. Maak intussen de ganache: breek 200 gr chocolade in stukken in een kom. Verwarm de room met de suiker tot bijna het kookpunt. Giet over de stukjes chocolade en roer tot een egale saus.

 10. Snij de cake horizontaal in drie plakken. Leg de plakken terug mooi op elkaar met daartussen een laag ganache. Giet de rest over de cake en bestrijk ook de zijkanten met ganache.

 11. Werk af met chocoladekrullen.