Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de ui en sjalotten en snij alles in stukken. Bak ze in een klontje boter, voeg daarna de spekblokjes toe en bak samen verder.

  3. Reinig de champignons en snij in schijfjes.

  4. Voeg de champignons toe aan het uispekmengsel en laat verder bakken. Kruid met wat peper. Als alles goed gestoofd is, giet dan door een zeef en laat uitlekken.

  5. Leg het bladerdeeg met het bijhorende bakpapier in een ovenschotel en prik er met een vork gaatjes in. Bak 5 min in de oven en haal het deeg eruit, maar laat de oven aanstaan.

  6. Meng de eieren met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Verdeel het gebakken ui-spekmengsel over de kortgebakken deegbodem. Giet het eimengsel erover. Strooi de gratinmix erover.

  8. Bak de quiche 25 min in de hete luchtoven.

  9. Haal uit de oven en laat even afkoelen alvorens aan te snijden.

  10. Serveer met wat sla.