Rijstpudding met rozijnen & gekaramelliseerde appeltjes

Rijstpudding met rozijnen & gekaramelliseerde appeltjes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de rozijnen gedurende 2 uur wellen in het bier.

  2. Doe de rijst met de melk, vanillesuiker, en sinaasappelzeste in een hoge pot met antikleeflaag en laat op een zacht vuur in 15 tot 20 minuten garen. Roer af en toe.

  3. Voeg de gewelde rozijnen en een beetje van het bier toe. Roer goed. Zet terug op het vuur en warm nog 10 minuten.

  4. Meng er 2 eetlepels boter en de opgeklopte room door.

  5. Schil de appels, snij in vier, verwijder het klokhuis en snij verder in schijfjes. Laat twee eetlepels boter smelten in een pan met antikleeflaag en bak de schijfjes appel. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.

  6. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de schijfjes appel. Lekker met een glas Gouden Carolus.