Rijstpap met gekaramelliseerde appeltjes en abrikozencoulis

Rijstpap met gekaramelliseerde appeltjes en abrikozencoulis

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de melk met het saffraanpoeder, het vanillearoma en een mespuntje zout aan de kook in een kookpot.

  2. Strooi de rijst erbij als het geheel kookt. Roer stevig om en dek de pot af. Zet het vuur lager en laat in 30 minuten gaar koken onder regelmatig roeren.

  3. Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak ze aan in de boter en laat verder zacht stoven.

  4. Voeg, als de rijst gaar is, de suiker en room toe en roer. Schep de appelbokjes erdoor en verdeel het mengsel over de glaasjes. Plaats minstens 2 uur in de koelkast.

  5. Mix de abrikozenmoes tot een gladde coulis en zet koel weg.

  6. Snij de gedroogde abrikozen in fijne reepjes.

  7. Werk de glaasjes rijstpap af met een laagje abrikozencoulis en verdeel de gedroogde abrikozen erover.

  8. Zet koel tot serveren.