Sashimi van zalm met kortgewokte komkommer PT30M 4 porties 1 mespuntje pilipili 20 ml Boni sojasaus 1 teentje knoflook 100 g zeewiersalade (wakamé) 10 g Boni honing 15 g wasabi 50 g Spar geroosterde sesamzaadjes 1 cm gember 1 bosje verse koriander 400 g Spar zalmfilet 50 ml ketjap manis 2 komkommers arachideolie

Sashimi van zalm met kortgewokte komkommer

c0dd5ccd0f8a65a8b30f76d4510923456220537765d16df34c170e08471f0ae5.jpg

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof. Rol de zalm door de sesamzaadjes.

  2. Snij de zalm in dunne plakjes en schik dakpansgewijs op een bord.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn.

  4. Meng de ketjap met de gember, sojasaus, look, honing en pilipili.

  5. Was de komkommers en verwijder de uiteinden. Snij de rest in stukken van 6 cm. Snij elk stuk in de lengte in 8 partjes.

  6. Verhit wat arachideolie in een wokpan. Roerbak de komkommer kort en krachtig. Blus met de ketjapmarinade en laat enkele min koken.

  7. Schep de komkommer uit de ketjapsaus en schik bij de sashimi.

  8. Werk af met wakame, enkele dotjes wasabi en wat koriander.

  9. Serveer de ketjapsaus apart bij het gerecht.