Framboos

Framboos

Voor het zachte karakter van de framboos valt iedereen in zwijm. Dit kleine, sappige vruchtje is heerlijk om van te snoepen of om te verwerken tot coulis of gelei.

  • Frambozen vind je van maart tot december, met een piek in de zomermaanden.
  • De kleur varieert van rozerood tot dieprood.
  • Omdat de vruchtjes heel broos zijn, moet je ze goed nakijken wanneer je ze koopt. Beschadigde of beschimmelde vruchten haal je best meteen weg van intacte exemplaren.
Smaak.png

Smaak van frambozen

Frambozen zijn sappig en hebben een zoete smaak. Ze zijn verrukkelijk in combinatie met chocolade.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van frambozen

Gemiddeld bevatten frambozen meer voedingsvezels dan andere fruitsoorten. Ze zitten ook boordevol vitamine C en foliumzuur.

Bewaren.png

Frambozen bewaren

Net zoals andere zachte vruchten bewaar je frambozen best op een koele en droge plek. Spreid ze uit op een bord in de koelkast voor een optimale houdbaarheid. Verwijder slechte exemplaren. Je kan frambozen ook invriezen.

Weetjes.png

Weetjes over frambozen

Wist je dat er ook gele frambozen bestaan? Die smaken iets frisser dan de rode variant.

Frambozen klaarmaken

Goed nieuws, aan een framboos heb je geen snij- of schoonmaakwerk. Je hoeft ze niet te wassen en er is geen schil of pit aanwezig die je moet verwijderen. Wil je ze toch schoonmaken? Gebruik dan een borsteltje. Frambozen zijn heerlijk om puur op te eten, maar je kan ze ook verwerken tot een moes, saus of coulis. Of wat dacht je van frambozenconfituur?

Framboos klaarmaken