S’mores met appel, zoute karamelsaus en hazelnoten PT40M 6 porties 100 g suiker 50 ml water 50 g Spar boter 75 ml Boni room 1 kl fleur de sel 2 granny smithappels 3 el Spar gepelde hazelnoten 400 g marshmallows 1 pakje petit beurrekoekjes

S’mores met appel, zoute karamelsaus en hazelnoten

23fe0d6597070cd49ff231564e56c8b904259b3912030dbd45b925cb83d6a963.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet het water en de suiker op het vuur en laat langzaam karamelliseren zonder te roeren. Kook de boter en room samen op. Voeg de hete boterroom toe wanneer de karamel de gewenste goudbruine kleur heeft en roer alles los. Voeg naar smaak fleur de sel toe.

  2. Schil de appels, snij in kleine brunoise en meng onder de boterkaramel.

  3. Brand de hazelnoten bruin, hak wat fijn en meng ook onder de karamel.

  4. Giet de karamel in een vuurvaste schotel (bv.: een paellapan) die op de BBQ past.

  5. Verdeel de marshmallows over de schotel.

  6. Zet op een matige BBQ (de restwarmte van het BBQ’en zelf is voldoende) met gesloten deksel en wacht tot de marshmallows bruingebakken en vloeibaar zijn.

  7. Serveer met de petit beurrekoekjes.