Torenhoge chocoladetaart

Torenhoge chocoladetaart

Allergenen

Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Beboter en bebloem de bakvorm(en). Verwarm de oven voor op180°C (boven- en onderwarmte).

 2. Klop de eieren en de suiker in een grote mengkom van de keukenrobot op tot een schuimige massa. Warm de zijkant van de RVS kom met behulp van een bunzenbrander. Zo wordt de massa wat warmer (let op dat het mengsel niet verbrandt aan de rand). Laat de massa, onder voortdurende snelkloppen, afkoelen tot het lauw is (± 15 minuten).

 3. Voeg de gezeefde bloem voorzichtig toe en meng met een spatel onder de eiermassa. Voeg als laatste de gesmolten boter toe

 4. Giet het mengsel voorzichtig in de bakvorm(en). Zet in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken op 180°C. Zet de oven op het einde van het bakproces half open en laat de taart afkoelen (gedurende ± 30 minuten).

 5. Haal de taartvorm(en) uit de oven en keer om op een taartrooster. Bedek met een handdoek en laat zo verder afkoelen. (Je kan het deeg best een dag op voorhand bakken, zo kan je hem ’s anderendaags beter in schijven snijden.

 6. Klop 3 dl room op en voeg de ontdooide frambozenpuree toe. Zet in de koelkast tot gebruik.

 7. Warm de suikersiroop en 5 dl room op. Laat hierin de chocolade smelten. Hou warm op 40°C.

 8. Snij de bovenste 2 lagen van de taart doormidden met behulp van een zacht gekarteld lang mes.

 9. Begin met de onderste open laag. Smeer hierop een laagje van de frambozenslagroom. Zet de kleinere laag erop en bedek deze ook met een laag frambozenslagroom. Zet de laatste schijf taart erop en wrijf de randen mooi glad met een paletmes. Check of de taart mooi recht staat.

 10. Zet de taart 30 minuten in de diepvriezer.

 11. Haal de taart uit de diepvriezer en zet in het midden op een taartrooster met een bakplaat eronder. Giet de lauwe chocoladeganache uit over de taart (giet van bovenuit naar de zijkanten). Laat voldoende ganache lopen zodat alles een mooi laagje chocolade krijgt. Laat de chocolade op de taart eventjes (± 15 minuten) opstijven in de koelkast.

 12. Rol de marsepein uit tussen 2 vellen bakpapier, bestrooid met bloemsuiker, tot een dikte van 2 mm. Je kan de marsepein kleuren door er met een bunzenbrander over te gaan. Steek kleine cirkeltjes uit met behulp van een uitsteekvorm.

 13. Versier de onderste laag met de verse frambozen en de bovenste laag met de marsepeincirkeltjes.

 14. Werk af met de verjaardagskaarsen en zet op een taartstaander.