Warm, kruidig appelsap met appelchips PT2H 1 person 10 g suiker 300 ml vers appelsap 1 kl kaneelpoeder 10 g gember 1 stok kaneel 1 steranijs 1 jonagoldappel

Warm, kruidig appelsap met appelchips

363ef8da86469870582da4bf36a0099044a774326d7b53abdb4552a6dabd6ae7.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij ½ appel in dunne schijfjes met een mandoline.

  2. Plaats min. 8 u op een rooster in de oven op 70°C.

  3. Meng het kaneelpoeder met de suiker.

  4. Dop de rand van de kop in wat appelsap en in de kaneelsuiker.

  5. Was de gember en snij in fijne schijfjes.

  6. Breng het appelsap met de gember aan de kook en laat 5 min rustig koken.

  7. Leg het kaneelstokje en de steranijs in de kop, samen met een schijfje appel.

  8. Zeef het warme appelsap erover.

  9. Serveer met de appelchips.