Zondagse rosbief met wintergroenten

Zondagse rosbief met wintergroenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Spoel de aardappelen en groenten grondig. Schil de wortelen, pastinaak en knolselder en snij in stukken. Kuis de spruitjes en halveer.

  4. Snij de ongeschilde aardappelen in halve maantjes (wedges).

  5. Leg de aardappelen en groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  6. Laat 45 min garen in de oven.

  7. Pel de sjalotten en snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes. Pel de look en pers.

  8. Bind de takjes kruiden samen met keukentouw.

  9. Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen.

  10. Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.

  11. Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief erbovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af. Laat 15 min verder garen in de oven.

  12. Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie, laat 15 min rusten.

  13. Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met cognac.

  14. Overgiet met rundsfond, roer het aanbaksel los en laat tot ½ inkoken. Zeef de saus en roer de room en mosterd erdoor. Laat inkoken en kruid met peper en zout.

  15. Snij het vlees in plakken, schik op voorverwarmde borden en overgiet met de saus.

  16. Serveer met de geroosterde groenten en aardappelen.