Bloemkoolroosjes
Tags Groenten

Bloemkoolrijst, van het veld tot op je bord

Kookte jij al eens met bloemkoolrijst? Deze fijngesneden bloemkool is een lekkere vervanger voor rijst, maar ook een makkelijke manier om meer groenten te eten. Wij trokken naar Westrozebeke, in het hart van West-Vlaanderen, waar bloemkolen voor Greenyard Frozen geteeld worden.

Van bloemkool tot bloemkoolrijst

100 % bloemkool

“In april worden de planten gezaaid en opgekweekt”, vertelt Wim. “Vanaf midden juni tot midden juli planten we de verschillende variëteiten bloemkolen. Vanaf de eerste helft van oktober tot half november kunnen we oogsten. In een goed seizoen worden de bloemkolen in twee keer geoogst.”

Bij Spar vind je bloemkoolrijst zowel in de koeling van de groenten- en fruitafdeling als in de diepvriesafdeling.

Hoe wordt bloemkoolrijst gemaakt?

  1. We snijden de bloemkolen van de stam.
  2. We leggen de bloemkolen op de rolband van de tractor die automatisch over het veld rijdt.
  3. We halen het hart machinaal uit de bloemkolen en snijden de bloemkolen in roosjes

Om voedselverspilling te vermijden, ging Greenyard Frozen op zoek naar nieuwe technieken en een duurzamere aanpak om zoveel mogelijk van de bloemkool te benutten.

Bloemkoolrijst is gezond, glutenvrij en koolhydraatarm!

Na het oogsten brengt de teler de bloemkolen naar de fabriek, waar ze worden geblancheerd, diepgevroren en gesorteerd in roosjes voor diverse toepassingen (waaronder bloemkoolrijst).

Courgette gevuld met bloemkoolrijst, groene asperges en scampi’s

Bloemkoolrijst recept

Bloemkoolrijst is een verrassende en handige basis voorverschillende gerechten zoals deze courgette gevuld met bloemkoolrijst, groene asperges en scampi’s.

Naar het recept

Duurzame aanpak

De verschillende fabrieken van Greenyard Frozen liggen strategisch in de meest vruchtbare landbouwregio’s van Europa. De oogst van de naburige velden gaat zo snel mogelijk naar de fabriek. Daar wordt alles onmiddellijk verwerkt en diepgevroren.

Dankzij bloemkoolrijst voorkomen we heel wat voedselverspilling.

Greenyard wil mensen helpen gezonder te leven door hen op elk moment te laten genieten van groenten en fruit. Dat op een makkelijke, snelle en aangename manier, met respect voor de mens en de natuur. Duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen. De basis van alle activiteiten is duurzame landbouw en dit in samenwerking met de telers. Mens en omgeving worden gerespecteerd tijdens de productie, verpakking en transport van de producten.

Bloemkoolroosjes