Aardappelboontjessalade met gerookte vissen en gemarineerde sjalot

cd6a8f10d29547e715448fa84dbaf7ca12cf05106b080aeca3266f8e60b3ded0.jpg

Allergenen

Vis, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en verwijder de schil. Laat de aardappelen afkoelen.

  2. Meng de witte wijn, witte wijnazijn, het laurierblaadje, de peperkorrels, tijm, kruidnagel, jeneverbes en het klontje suiker en breng aan de kook. Pel de sjalotten. Kook de hele sjalotten in het kookvocht en laat vervolgens afkoelen in het kookvocht.

  3. Reinig de boontjes en kook beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Snij de gepelde gekookte aardappelen in kleine blokjes en de boontjes in fijne stukjes. Meng ze samen met wat zure room. Kruid met peper, zout en fijngehakte peterselie. Schik in een uitsteekring en zet in het midden van het bord. Druk goed aan en verwijder de ring.

  5. Snij de gerookte forel in stukken. Schik samen met een sneetje gerookte zalm en gerookte heilbot rond het aardappeltorentje.

  6. Snij de gemarineerde sjalotten in stukken en schik ze tussen de gerookte vissen. Werk af met takjes verse kruiden en toefjes zure room.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit