Aardappelbrood met tijm en rozemarijn

Aardappelbrood met tijm en rozemarijn

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de aardappelen gaar in water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Plet fijn tot puree.

  2. Snipper de blaadjes rozemarijn fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Kneed de bloem met de suiker, gist, melk, 35 ml kookvocht van de aardappelen, 120 g puree, boter, tijm, rozemarijn en het ei kort met de hand of een keukenrobot met kneedhaak. Voeg het zout toe en kneed verder tot een glad deeg.

  4. Bol het deeg op en laat 1 u, afgedekt met een propere handdoek, rijzen, tot het verdubbeld is in volume.

  5. Sla de lucht uit het deeg en vorm van het deeg een vierkant.

  6. Sla de rechter- en linkerkant naar het midden en sla de onder- en bovenzijde ook naar het midden.

  7. Vorm een bol en laat nogmaals 1 u rijzen in een kom of rijsmandje, afgedekt met een propere handdoek.

  8. Verwarm de oven voor op 200°C.

  9. Leg het deeg met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

  10. Zet in de oven en bak het brood 15 min op 200°C, 10 min op 190°C en 5 min op 175°C.

  11. Haal het brood uit de oven. Check of het gaar is door er op de onderkant op te kloppen. Klinkt het hol, dan is het voldoende gebakken.

  12. Laat afkoelen op een rooster.