Aardappelrollade met oesterzwammen, gedroogde ham en kaas

34e8c668393cc27de724c368c1304a6c0dcbff1b22e2ea35c6f425e1881c1edd.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Schil de aardappelen en was ze. Rasp ze fijn met een grove rasp. Duw al het water uit de geraspte aardappelen.

  3. Pel de ui en snipper fijn. Meng onder de geraspte aardappelen.

  4. Voeg de gratinmix en eieren toe. Meng alles en kruid met peper en zout.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Smeer ze licht in met olie. Bedek het bakpapier met het aardappelmengsel en strijk uit over de hele plaat. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot de bovenkant goudkleurig is en de aardappelen zacht.

  6. Reinig ondertussen de oesterzwammen en snij in kleine stukjes. Pel het teentje look en snipper fijn. Laat een geutje olijfolie warmen en bak de oesterzwammen met de looksnippers tot ze gekleurd en gaar zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  7. Haal de aardappelkoek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.

  8. Bedek eerst met de sneetjes ham en vervolgens met de kaas. Verdeel de oesterzwammen er als laatste over.

  9. Rol de aardappelkoek eerst op met het bakpapier er nog rond om het zo een mooie vorm te geven. Ontrol en rol opnieuw op, maar zonder het bakpapier.

  10. Leg de aardappelrollade in het midden van de bakplaat met bakpapier en laat nog 10 minuten bakken in de oven tot de kaas gesmolten is.

  11. Dien op met een groene salade van jonge slablaadjes, rucola en waterkers, afgewerkt met een beetje witte wijnazijn en olijfolie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit