Aardbeiensoepje met basilicumijs, basilicum-limoencake en mascarpone

333928c8e5295d89147fbf95e6a0fdd0f72ff1f3b0975431351e6fc8404841c9.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. c5473cb8378e2acaafb7f1b9af7a89e0636b4537aa002cd8481e59a25e675e4d.jpg
    Aardbeiensoepje

    Ingrediënten: 1.0 limoenen 0.5 citroenen 300.0 ml water 150.0 g suiker 10.0 zwarte peperkorrels

    Kook de suiker met het water. Pers het sap van de limoen en ½ citroen. Voeg samen met de zwarte peperkorrels toe aan het suikerwater. Laat 5 min trekken.

  2. 434528b053ada335226f5dc4bb06a0a8de6edc044e9cb0ef29afa0ae588c930d.jpg

    Ingrediënten: 750.0 g Belgische aardbeien

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukken. Zeef de suikersiroop over de gesneden aardbeien. Pureer met een handmixer.

  3. b659de3c4a620a979758804881729157695738cefb60b342b0cf25313bb1ca7a.jpg
    Basilicumijs

    Ingrediënten: 0.5 citroenen 40.0 g basilicum 100.0 g bloemsuiker

    Pluk de basilicumblaadjes tot je 40 g bekomt. Was de basilicum, laat goed uitlekken en dep droog. Blender de blaadjes met het sap van ½ citroen en de bloemsuiker tot een fijne pasta.

  4. 36229877e87536954a5f2875468a8e756fd09e927f4df2920cbf27f357c502c4.jpg

    Ingrediënten: 75.0 g mascarpone 325.0 g Griekse yoghurt

    Roer de mascarpone los en meng de Griekse yoghurt eronder, tot je geen klontertjes meer hebt.

  5. 3b576b219ff4d07e9a5b1d4713fe9881c288b55afdc5b01b9972c288a46e4984.jpg

    Meng onder de basilicumpasta en roer alles goed om.

  6. 32899090e791cd6e060561852ff2c6341efdab808b25831fd5931966b3a4800c.jpg

    Draai het ijs in een ijsmachine en zet in de diepvries tot gebruik.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Basilicum-limoencake

    Ingrediënten: 80.0 g basilicum 15.0 cl lauwe Boni melk

    Pluk de basilicumblaadjes en mix heel fijn met de lauwe melk.

  9. a8deada9584a5d25ba2aa30b82bbafa442e05419008d81fb74e8c254946f52d4.jpg

    Ingrediënten: 180.0 g malse Spar boter 160.0 g fijne suiker 3.0 Spar eieren

    Roer de boter en suiker tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor.

  10. Ingrediënten: 300.0 g Boni patisseriebloem 1.0 zakjes bakpoeder 1.0 snuifjes zout

    Zeef de bloem boven het mengsel en roer samen met het bakpoeder en een snuifje zout erdoor.

  11. 532f5e6cb99cf1ba30ff15c09104cfe309e0b3f3946fd986d2e3699429e5d452.jpg

    Ingrediënten: 1.0 zeste van limoenen 1.0 sap van limoenen

    Giet het basilicummengsel erbij en meng met de zeste en het sap van de limoen.

  12. a997bd4fb0eb970b302d5d45fa44615cef613da4fc9de929353e16f452dcf8fe.jpg

    Vul de ingeboterde bakvorm met het beslag. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 min à 1 u. Check met een caketester of de cake uitgebakken is.

  13. b50c3c5f92faae764752963c6ba25f3682407bd824dc108cb75d4c627f514333.jpg

    Haal uit de oven en de bakvorm. Laat afkoelen op een taartrooster.

  14. 948378a5abe60c5b553254d09923b6d39def699d045fa03e061595c4d4c4230f.jpg
    Afwerking

    Haal de crème van tussen de Oreokoekjes en mix fijn.

  15. e28175a2a72d79d0698e28403551800f5808da9a8915da70d984596c1b26fa13.jpg

    Ingrediënten: 50.0 g mascarpone

    Klop de mascarpone wat los met de honing. Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

  16. e23b965ac0816a2d8573a657c51d20535fcf4793b51186ea95be73cbfdf28c2a.jpg

    Ingrediënten: 50.0 g mascarpone Oreokoekjes

    Snij de cake in stukken en leg in de 4 hoeken van het bord een stukje cake. Spuit toefjes mascarpone tussen de cakestukken. Lepel in het midden van het bord wat crumble van Oreokoekjes. Maak een mooie quenelle van het basilicumijs en schik op de crumble. Giet het aardbeiensoepje voorzichtig rond de cake. Werk de quenelle af met een halve aardbei.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit