Amêijoas à bulhão pato (schelpjes op Portugese wijze)

c07cc6c45d64c69702fd26269492c6c678aef05f282b497472dde26abda419f3.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de vongole min. 30 min trekken in koud water. Giet af en spoel proper.

  2. Pel de look en snij in fijne schijfjes.

  3. Snipper de koriander en platte peterselie, met steeltjes, fijn.

  4. Verhit rijkelijk olijfolie met de look in een kookpot.

  5. Voeg de steeltjes van de groene kruiden toe.

  6. Blus met de witte wijn en breng aan de kook.

  7. Voeg de vongole toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat zachtjes koken onder deksel tot de schelpen allemaal geopend zijn.

  8. Schep de schelpjes met een schuimspaan op het serveerbord.

  9. Laat de saus met de boter 1 min verder inkoken op hevig vuur.

  10. Overgiet de schelpjes met de saus en werk af met de overige gesnipperde kruiden.

  11. Serveer met partjes citroen en geroosterd toastbrood.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit