Balletjes gevuld met Maredsous-kaas, gestoofd in Maredsous-bier

Balletjes gevuld met Maredsous-kaas, gestoofd in Maredsous-bier

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de Ardeense ham in fijne reepjes.

  2. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Stoof de sjalotsnippers zacht in boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  3. Klop de eieren los. Verwijder de korsten van het brood en voeg het broodkruim bij de eieren. Laat ze weken.

  4. Meng het vlees met de sjalotten, het eimengsel, de rauwe hamreepjes en de peterselie. Kruid met versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en zeezout.

  5. Snij de korsten van de kaas en snij in blokjes van 1,5 cm.

  6. Vorm, met natte handen, balletjes van het gehakt. Druk ze plat op de palm van je hand. Steek een kaasblokje in het midden van het gehakt. Vorm terug tot een bal. Wentel de ballen door wat bloem.

  7. Bak ze in boter aan alle zijden goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Overgiet met de bouillon, roer de mosterd en Luikse siroop erdoor. Overgiet voorzichtig met het bier en laat op een zacht vuur gaar koken.

  8. Snij de druiven middendoor, verwijder de pitjes en voeg bij de gehaktballetjes. Laat meestoven terwijl je de saus laat indikken onder voortdurend roeren.

  9. Proef en voeg, indien te bitter, wat meer Luikse siroop toe.

  10. Serveer met Spar frietjes.