Bananentaartjes met vanillepudding

Bananentaartjes met vanillepudding

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Beboter en bebloem de bakvormpjes. Rol er het deeg over uit en druk aan. Snij het overtollige deeg weg. Prik het deeg in met een vork zodat het deeg niet naar omhoog komt tijdens het bakken. Bak de taartjes gedurende ± 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de taartjes afkoelen in de vormpjes op een rooster.

  2. Maak ondertussen de vanillepudding: kook de melk met de zaadjes uit de vanillstok. Los het puddingpoeder op in de kokende melk, voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de pudding gebonden is. Laat afkoelen.

  3. Vul de taartvormpjes met een laagje vanillepudding.

  4. Pel de bananen en snij in fijne plakjes. Schik deze kransgewijs op de pudding tot alles mooi bedekt is.

  5. Breng de suiker met het water en het citroensap aan de kook. Laat 1 minuut inkoken. Strijk de bananentaartjes hiermee in. Zo zullen de bananen niet verkleuren.