Vanillepudding met gebakken appeltjes en speculaascrumble

Vanillepudding met gebakken appeltjes en speculaascrumble

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Bak aan in wat boter en suiker. Laat mooi karamelliseren.

  2. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verdeel over glazen schaaltjes.

  3. Snij de vanillestok overlangs door. Voeg de zaadjes van de opengesneden vanillestok toe aan 500 ml melk.

  4. Los het vanillepuddingpoeder en de suiker op in 250 ml koude melk.

  5. Breng de melk met vanillestok aan de kook. Voeg het vanillepoeder al roerend toe en laat gedurende 1 min doorkoken. Blijf steeds goed roeren met garde of spatel.

  6. Verdeel over de glazen schaaltjes met appel.

  7. Laat afkoelen in de koelkast.

  8. Cutter of hak de speculaas fijn.

  9. Verdeel over de glaasjes en serveer.