Bladerdeeghapje met champignonvulling en zoete aardappeldip

b8665a5d2b2e705d787ad27da35c12124ffa6b031dcf1b08cee4330b0443d38b.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk, Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steek met de uitsteekvorm 24 kerstboompjes uit het bladerdeeg.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Leg de bladerdeegvormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei.

  4. Bak de bladerdeegkerstboompjes ± 10 min goudbruin in de voorverwarmde oven.

  5. Laat de bladerdeeggebakjes afkoelen en hol ze aan de bovenkant uit.

  6. Champignonvulling: pel de sjalot en het teentje look en snipper fijn.

  7. Maak de champignons proper, verwijder de steeltjes en snij fijn.

  8. Laat 2 el boter smelten in een pan en bak de sjalot, look en champignons gaar.

  9. Voeg de peterselie en room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout. Mix in de hakmolen tot een crème en giet in een spuitzak.

  10. Spuit de crème in de helft van de gebakjes en warm op in de oven op 170°C.

  11. Zoete aardappeldip: schil de zoete aardappel en snij in kleine stukken. Doe ze in een glazen kom met 2 el water.

  12. Dek de kom af en gaar ze 10 min in de microgolfoven op de hoogste stand.

  13. Giet het overtollige water weg en prak de zoete aardappel fijn.

  14. Meng de mayonaise en mosterd onder de puree en kruid met peper en zout.

  15. Laat afkoelen en vul een spuitzak met de dip.

  16. Spuit de dip in de rest van de kerstboomgebakjes.

  17. Warm de gebakjes op in de oven op 170°C.

  18. Leg de gebakjes op een sneetje coppa.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit