Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de ui en snij in reepjes.

  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  3. Verhit een flinke klont margarine in een gietijzeren pan en bak hierin het vlees goudbruin. Strooi er de bloem over en schep het vlees om.

  4. Overgiet met water tot het vlees net onderstaat. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  5. Voeg uien en wortelen toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur ½ uur sudderen.

  6. Voeg de champignonplakjes en het citroensap toe en laat nog 1 à 1,5 uur stoven op een zacht vuur tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Klop de eidooier los in de room en roer vlak voor het serveren door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen onder voortdurend roeren.

  8. Werk af met gehakte peterselie en serveer met gekookte aardappelen of frietjes.