Bloemkoolsteak met oreganosalsa en bloemkoolhummus

Bloemkoolsteak met oreganosalsa en bloemkoolhummus

Allergenen

Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk 3 el oreganoblaadjes.

  2. Schaaf de zeste van ½ citroen.

  3. Pel de uien en snipper fijn.

  4. Verwijder het bloemkoolblad maar laat de steel zitten.

  5. Snij beide zijkanten van de bloemkool en snij van het midden 2 ‘steaks’ van 4 cm dik en hou deze opzij.

  6. Bloemkoolhummus: snij de rest van de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. Laat uitlekken. Mix tot puree en breng op smaak met tahin, versgemalen zwarte peper, zeezout en een kneepje citroensap. Hou warm.

  7. Verwarm de oven voor op 190°C.

  8. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de bloemkoolsteaks. Bestrooi met zout, enkele blaadjes salie en de zeste van citroen.

  9. Laat de bloemkoolsteaks kleuren aan 1 kant en draai daarna om. Bak nog 5 min en leg op een bakplaat. Zet in de oven om verder te laten garen.

  10. Oreganosalsa: giet 3 el olie in de braadpan en bak de uisnippers zacht. Laat licht karamelliseren en roer de azijn en honing erdoor. Schep de oreganoblaadjes en een mespunt zout erdoor. Haal van het vuur.

  11. Verhit 2 el olie in een steelpan en frituur de kappertjes in 1 min krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Verdeel de hummus over voorverwarmde borden en strijk uit. Schik de bloemkoolsteak erop.

  13. Werk af met de oreganosalsa en kappertjes.