Bobotie met tomatensalsa en gele rijst

Bobotie met tomatensalsa en gele rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Ontkorst het toastbrood en laat het weken in melk tot gebruik.

  3. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Verhit wat arachideolie in een pot.

  5. Bak de ui glazig. Roer het curry-, gember- en paprikapoeder, de kaneel en 1 el kurkuma erdoor.

  6. Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de witte wijnazijn.

  7. Snij de abrikozen in slierten.

  8. Roer met de tomatenpuree, rozijnen, gojibessen, amandelen, 40 g mangochutney en het uitgeknepen wit brood door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Dresseer de gehaktmengeling in kleine ovenschoteltjes. Meng de melk met de eieren en giet over het gehakt zodat het net onder staat. Verdeel er de laurierblaadjes over.

  10. Bak 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.

  11. Snij de tomaten in Verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  12. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.

  13. Roer de tomatenblokjes onder de sjalot en koriander.

  14. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking in water met ½ el kurkuma.

  15. Serveer de bobotie met de tomatensalsa, gele rijst en overige mangochutney.