Boerenkoolsoep met wortel, prei en gebakken spekjes

1a793d8d5006ae22fffb99f7478fd0c7855ed73f7ac241f42f8741656ec85550.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortel en snij in kleine blokjes.

  2. Pel de ui en snij fijn.

  3. Was de prei en snij in fijne ringen.

  4. Laat 2 el boter smelten in een kookpot en stoof de ui, prei en wortel kort aan.

  5. Hou 3 el boerenkool apart. Voeg de overige boerenkool bij de groenten en laat 2 min meebakken.

  6. Overgiet de groenten met de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat 15 min op een zacht vuurtje koken.

  7. Mix de soep fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.

  8. Bak de spekjes krokant in een hete pan.

  9. Verdeel de resterende boerenkool over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak krokant gedurende 10 à 15 min in de oven op 180°C.

  10. Werk de soep af met de gebakken spekjes en geroosterde boerenkool.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit