Bonenburger met rijstsalade

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en paprika.

  2. Mix de ui, look, chili en ½ paprika in een hakmolen fijn tot puree.

  3. Voeg de bonen met het ei, paneermeel, komijnpoeder, ½ kl zout en ½ bosje koriander toe en mix fijn.

  4. Vorm 4 burgers van het mengsel en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Rijstsalade

    Gaar de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.

  7. Snipper de overige paprika in reepjes. Pel de avocado en snij in schijfjes.

  8. Snipper de resterende koriander fijn en roer samen met de paprika, uitgelekte maïs en avocado door de afgekoelde rijst. Kruid met cayennepeper en zout.

  9. Verwarm de tomatenblokjes met de groentebouillon, bruine suiker, balsamicoazijn en chilivlokken.

  10. Bak de burgers 15 min in de voorverwarmde oven.

  11. Serveer met de rijstsalade en salsa.