Boontjes in ajuinsaus, spekjes, patatjes en kotelet

Boontjes in ajuinsaus, spekjes, patatjes en kotelet

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het spek in blokjes van 1,5 cm.

  2. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Pel de ui en snij in halve ringen.

  4. Verhit 3 el boter in een pan en bak de uien 10 min al roerend glazig op een matig vuur.

  5. Blus de uien met azijn. Voeg het water en de suiker toe. Breng aan de kook.

  6. Voeg de Maïzena toe en bind de saus al roerend met een klopper. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Haal van het vuur en roer er met de klopper voorzichtig een eigeel door. Zet een deksel op de pan om warm te houden.

  8. Verwijder de uiteinden van de boontjes en was ze.

  9. Breng gezouten water aan de kook en kook de bonen 5 min al dente.

  10. Verhit 2 el boter in een antikleefpan. Bak de koteletten 4 min krokant aan elke zijde. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Laat de koteletten even rusten onder aluminiumfolie.

  12. Voeg wat extra boter toe aan de pan van de koteletten. Bak de spekjes en aardappelen krokant en goudbruin. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper.

  13. Schik de kotelet op het bord, schik de boontjes met ajuinsaus en gebakken aardappelen met spekjes erbij.