Bouillabaisse ‘vitesse’

297c9cb9eb321f07ff8eee0883d1ac4d797b3ad2334cd670b5832a97154d3ab4.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Vis, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rouille

    Maak een snelle rouille door 2 el harissa door de mayonaise te mengen.

  2. Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en hou de kop en schalen bij.

  3. Roerbak de koppen en schalen in 2 el olijfolie, tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn. Laat inkoken tot 2/3 en voeg de bouillon toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.

  4. Snij de venkel in dunne reepjes en de prei in ringetjes.

  5. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika en hak het vruchtvlees fijn.

  6. Pel de ui en look. Snipper alles fijn.

  7. Verhit een ruime pan op een middelhoog vuur. Voeg wat olie en de fijngesneden venkel, ui, prei en rode paprika toe en fruit enkele min. Roer er ½ el harissa en de sinaasappelzeste door.

  8. Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en overgiet met het kokende water. Laat 5 min rusten.

  9. Voeg het blik gepelde tomaten, de look, de tomatenpuree, de bouillon, de tijm, de laurier en de saffraan toe aan de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min pruttelen tot de groenten zacht zijn.

  10. Maak de mosselen schoon.

  11. Voeg de visfilet, gamba’s en mosselen toe aan de groenten. Dek af en laat even meekoken tot de gamba’s net gaar en de mosselen open zijn.

  12. Hak de bladpeterselie fijn en roer door de bouillabaisse.

  13. Serveer in diepe borden met de rouille en versgebakken brood.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit