Brandade van kabeljauw en prei

d266a44c2442800d9f590c464e18f7442d53c693f9705068fe3440f628b632bc.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei en snij het wit in fijnestukjes. Spoel deze in ruim water. Snij het lichtgroene gedeelte van de prei in fijne reepjes. Spoel deze ook.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat de aardappelen mooi 'bloemen'. Plet de aardappelen met een pureestamper tot een smeuïge massa.

  3. Stoom het wit van de prei gaar. Roer dit onder de puree en hou warm.

  4. Stoom de kabeljauw intussen gaar. Meng de gestoomde vis onder de aardappelpreipuree. Roer er nog wat olijfolie onder om de puree nog smeuïger te maken. Kruid met peper en zout.

  5. Schik een torentje van deze kabeljauwbrandade op het bord. Schik er een trostomaatje bij. Versier de brandade met fijngesnipperde bieslook en de fijne julienne van de rauwe prei. Giet er nog wat olijfolie en enkele druppels balsamicoazijn bij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit