Broccolisalade met ‘braciola’

Broccolisalade met ‘braciola’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli al dente in ruim gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet ze af, laat uitlekken en afkoelen.

  2. Leg de kalfslapjes op een plank en rol ze met een deegroller zo dun mogelijk uit tot heel fijne lapjes.

  3. Pluk de basilicumblaadjes en snij fijn.

  4. Leg op elk kalfslapje een sneetje Italiaanse ham, 2 zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaasschilfers en een beetje gehakte basilicum. Rol de kalfslapjes strak op en steek vast met 2 tandenstokers.

  5. Pel de teentjes look en snij fijn. Snij de groene olijven in fijne plakjes. Ontpit de zwarte olijven en snij in Snij de fetakaas in kleine blokjes.

  6. Doe de uitgelekte en afgekoelde broccoliroosjes in een kom. Voeg de fijngesnipperde look, groene en zwarte olijven en stukjes feta toe. Meng alles.

  7. Snij de citroenen in 2 en knijp het citroensap uit over de salade. Kruid met peper en zout. Werk af met olijfolie.

  8. Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat warmen. Bak de kalfslapjes aan alle zijden bruin en gaar. Verwijder de tandenstokers.

  9. Serveer een ruime portie broccolisalade op het bord. Schik er 2 kalfslapjes bij. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.