Brochette van lamsvlees, paprika en abrikoos met kruidendipsaus

Brochette van lamsvlees, paprika en abrikoos met kruidendipsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de satéprikkers in water; zo verbranden ze niet tijdens het bakken.

  2. Marineer de stukken lamsvlees 15 min in olijfolie met peper, zout en ras el hanout.

  3. Haal de steelaanzet en zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukken

  4. Verdeel de paprika’s, lamsvlees en gedroogde abrikozen over de satéprikkers.

  5. Bak de brochettes gaar op de grill of in een pan met wat olijfolie.

  6. Kruidendipsaus: haal de zaadjes uit de komkommer en snij in kleine blokjes.

  7. Pel het teentje look en snipper fijn. Snij de munt, bieslook en platte peterselie fijn.

  8. Meng de yoghurt met de fijngesneden look, munt, bieslook, peterselie, komkommer en granaatappelpitten. Kruid extra met peper en zout.

  9. Serveer de gegrilde lamsbrochettes met de kruidendipsaus.