Brochette van lamsvlees, paprika en abrikoos met kruidendipsaus
                    
                    
                Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Week de satéprikkers in water; zo verbranden ze niet tijdens het bakken.
 - 
                    
                    
Marineer de stukken lamsvlees 15 min in olijfolie met peper, zout en ras el hanout.
 - 
                    
                    
Haal de steelaanzet en zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukken
 - 
                    
                    
Verdeel de paprika’s, lamsvlees en gedroogde abrikozen over de satéprikkers.
 - 
                    
                    
Bak de brochettes gaar op de grill of in een pan met wat olijfolie.
 - 
                    
                    
Kruidendipsaus: haal de zaadjes uit de komkommer en snij in kleine blokjes.
 - 
                    
                    
Pel het teentje look en snipper fijn. Snij de munt, bieslook en platte peterselie fijn.
 - 
                    
                    
Meng de yoghurt met de fijngesneden look, munt, bieslook, peterselie, komkommer en granaatappelpitten. Kruid extra met peper en zout.
 - 
                    
                    
Serveer de gegrilde lamsbrochettes met de kruidendipsaus.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders