Cavatappi con arugula pesto e scampi (Cavatappi met pesto van rucola en scampi's)

Cavatappi con arugula pesto e scampi (Cavatappi met pesto van rucola en scampi's)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto

    Pel de look. Mix 100 g rucola met 1 teen look, de walnoten, de Parmezaanse kaas en 75 ml olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg naar smaak citroensap en zout toe.

  2. Verwarm op een zeer zacht vuur rijkelijk olijfolie in een bakpan met de overige look. Laat 10 min infuseren.

  3. Breng gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente.

  4. Verwijder de teen look en verhoog het vuur. Bak de scampi’s roze aan beide zijden. Schep uit de pan.

  5. Roer de zongedroogde tomaten en pesto door de lookolie en blus met 1 pollepel kookvocht.

  6. Schep de pasta rechtstreeks uit het kookvocht bij de saus.

  7. Roer de scampi’s erdoor en laat warmen.

  8. Werk af met de burrata en overige rucola.

  9. Serveer met een schijfje citroen.