Chocolademousse met rood fruit, havercrumble en meringue

5a1f2c01c18765a875a6e91bfb89cab24acf109bc256233f0c1b2546df3b74eb.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chocolademousse

    Ingrediënten: 200.0 g Côte d’Or pure chocolade

    Breek de chocolade in fijne stukken.

  2. Ingrediënten: 60.0 ml Boni room

    Verwarm ½ van de room. Roer de chocolade erdoor tot ze volledig gesmolten is.

  3. Ingrediënten: 4.0 eiwitten

    Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.

  4. Ingrediënten: 60.0 g suiker

    Voeg de suiker bij de eiwitten en klop verder tot een blinkende massa.

  5. Ingrediënten: 60.0 ml Boni room

    Klop de overige room stijf.

  6. Spatel eerst de room en dan de eiwitten onder de gesmolten chocolade.

  7. Doe de massa in een spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven.

  8. Havercrumble

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Halveer de vanillestok in de lengte en haal het merg eruit.

  10. Ingrediënten: 50.0 g Boni bio havermout 50.0 g Boni bloem 50.0 g Spar boter 40.0 g suiker

    Meng samen met de bloem, de havermout, de boter en de suiker tot een kruimelig deeg.

  11. Verdeel over een ovenplaat met bakpapier en bak 25 min in de voorverwarmde oven. Roer halfweg om.

  12. Afwerking

    Spuit enkele dotjes chocolademousse op een dessertbord.

  13. Verdeel het rood fruit ertussen.

  14. Verkruimel wat meringues erover en werk af met blaadjes munt en melkchocoladevlokken.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit