Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge pan.

  2. Ontvel de tomaten en snij ze in 4.

  3. Pel de uien en snij in grove stukken. Schil de wortelen en snij in grove staafjes. Snij de courgette in grove stukken. Snij de koriander en bladpeterselie grof. Schil 2 cm gember en rasp fijn.

  4. Snij de kippendijen op het gewricht middendoor.

  5. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot en bak de stukken kip knapperig bruin aan alle zijden.

  6. Voeg de uien, koriander, peterselie en gember toe. Kruid met peper en zout en roerbak. Voeg een scheut water toe, kurkuma, saffraan en harissa naar smaak.

  7. Roer de wortelen erdoor en voeg de tomaten toe. Giet er water bij tot alles onder staat.

  8. Breng onder gesloten deksel aan de kook. Leg na 15 min de stukken courgette erbij en laat 5 min verder koken. Voeg gedroogde abrikozen en kikkererwten toe. Laat koken tot de courgette beetgaar is.

  9. Schep een paar pollepels van het vocht in een andere pot. Doe hier de kaneelstokjes in en breng aan de kook. Voeg de rozijnen toe.

  10. Rol de couscous: strooi de couscous op een grote platte schaal. Breng 2 l water op smaak met zout en sprenkel een flinke scheut over de couscous. Meng het water met je handen door de couscous tot al het water opgenomen is. Voeg weer water toe en herhaal het mengen met je handen zolang de couscous water blijft opnemen. Stoom de couscous gaar boven gezouten water in ± 30 min.

  11. Serveren: schep de couscous uit op een schaal en verkruimel. Schik de groenten en kip erbovenop en overgiet met het vocht.

  12. Werk af met geroosterde amandelen en serveer onmiddellijk.