Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de ciabatta in plakjes en rooster het brood.

  2. Pel twee teentjes look. Doe de look, de takjes rozemarijn, de oregano, het grof zout en de Griekse olijfolie in een vijzel en stamp fijn.

  3. Smeer een fijn laagje op het brood.

  4. Werk de crostini’s af: snij de vijgen, pecorino en Gandaham in de gewenste vorm. Schik op de crostini’s en werk af met dotjes ketchup.

  5. Hou enkele erwtjes apart. Mix de rest van de erwtjes met de munt en kikkererwten.

  6. Voeg de tahin en 2 el olijfolie toe en mix glad. Breng op smaak met citroensap, komijnpoeder, zout en peper.

  7. Werk af met verse Noordzeegarnaaltjes, een plakje minikomkommer en takjes munt.

  8. Aioli van rucola: pel een teentje look en snipper fijn. Warm lichtjes op in 2 dl olijfolie.

  9. Voeg de rucola toe en mix glad met de olijfolie.

  10. Klop 1 el mosterd, 1 eidooier en 1 el ciderazijn op met de groene olie tot aioli. Kruid met peper en zout.

  11. Serveer met stukjes ciabatta.