Cruffins met hazelnoten en gedroogde abrikozen

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de hazelnoten fijn in een keukenblender. Hak de gedroogde abrikozen in zeer fijne blokjes.

  2. Rol het vel bladerdeeg open. Snij in 4 gelijke repen.

  3. Warm de oven voor op 200°C.

  4. Rol elke reep bladerdeeg uit met een deegrol tot een lengte van 40 cm. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet blijft kleven.

  5. Wrijf de lap deeg in met gesmolten boter.

  6. Bestrooi met suiker, kaneelpoeder, fijngemalen hazelnoten en fijngesneden gedroogde abrikozen.

  7. Rol elke lap deeg op tot een cilinder. Druk alles goed aan tijdens het oprollen. Snij nu elke cilinder in de lengte doormidden.

  8. Rol elke helft op tot je een ronde koek bekomt. De opengesneden zijde moet aan de buitenkant zichtbaar zijn.

  9. Duw deze ronde koek in de ingevette muffinvorm.

  10. Zet in de oven en laat gedurende 20 min bakken in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de cruffins uit de bakvorm en laat 5 min rusten op een rooster. Bestrooi met bloemsuiker en eet warm op.