Eendenborst met gekaramelliseerde ananas en aardappelwafeltjes

Eendenborst met gekaramelliseerde ananas en aardappelwafeltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij met een mandoline wafeltjes in de gewenste vorm. Spoel de aardappelschijfjes in koud water en dep vervolgens goed droog met een handdoek.

  2. Schil de ananas en snij in staafjes van 5 cm lengte en 1 cm dikte. Bak deze in wat boter en laat ze karamelliseren.

  3. Schroei de eendenborstfilets op de velkant dicht in een hete pan. Laat in de oven verder garen op 200°C gedurende 6 minuten. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat in de bakplaat of pan rusten.

  4. Laat de gevogeltefond tot inkoken. Monteer met klontjes koude boter en kruid met peper en zout.

  5. Bak de aardappelwafeltjes in frietvet van 180°C tot ze goudgeel gekleurd zijn.

  6. Snij het vlees in fijne plakjes en dresseer op het bord. Schik de ananas en aardappelwafeltjes bij. Nappeer de saus rond het vlees.