Eendenborst met pasta & asperges

Eendenborst met pasta & asperges

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vet van de eendenborsten in kruisvorm tot aan het vlees in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees eerst op de velkant, draai om en schroei ook de andere kant dicht. Laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 10 minuten. Haal uit de oven, wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten op een grill (uit de oven).

  2. Schil de witte asperges en snij het harde gedeelte onderaan af. Snij de asperges in fijne lamellen. Kook beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en bak de asperges verder in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook ook de Thaise asperges beetgaar.

  3. Kook de verse pasta (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.

  4. Snij de eendenborsten in stukken van een duim dik. Schik ½ eendenborst op het bord, serveer met de pasta en witte en Thaise asperges. Giet de braadjus over het vlees.